top of page
Zoeken
  • Peter Suijker

Voor de verandering!


Deze fabels heb ik in 2003 geschreven op basis van thema’s die destijds regelmatig in mijn coachingspraktijk aan de orde kwamen. Het waren thema’s waarin de cliënt zich op de een of andere manier beklemd voelde in de (sociaal-politieke) dynamiek van de organisatie waarin hij of zij functioneerde. De weg om die beklemming op te kunnen heffen liep altijd naar het punt waar iemand zichzelf weer als uitgangs-punt kon nemen, waarin iemand zijn autonomie weer kon ervaren en in staat was een keuze te maken. De fabels in dit boekje gaan over allerlei dieren die op die weg staan.

Het idee om deze thema’s in fabels te verwoorden sprak het trainingsbureau TFC zo aan, dat het dit boekje sinds 2003 is gaan uitgeven. Zo werd het onder meer tijdens workshops en opleidingen gebruikt om dilemma’s in organisatorische en persoonlijke veranderingsprocessen bespreekbaar te maken. Enkele jaren nadat het bureau stopte met het uitgeven van boeken, is de tekst in vrijwel onge-wijzigde vorm opnieuw uitgebracht in 2019 door Pacem Uitgeverij.

Bij deze tweede druk konden veranderingen natuurlijk niet uitblijven. Zo is de vormgeving geheel gewijzigd en zijn de fabels nu geïllustreerd met fotografische beelden. Daarnaast opent deze herdruk met een introductie van Annemarie Mars, die na het lezen van een van de fabels in 2004 haar succesvolle, ook literaire, carrière op het gebied van verandermanagement startte.

Hopelijk is dit boekje ook in zijn tweede levensfase een inspiratie voor meer mensen en organisaties die voor een onvermijdelijke verandering staan!

Het boek is te bestellen via bol.com en boekenbestellen.nl.


62 weergaven0 opmerkingen
Frontfoto XL met beeldmerk.jpg
bottom of page